27vakantiedagen.nl

2020 was om inmiddels overduidelijke redenen bij uitstek een jaar waarin meer mensen dan ooit vakantie vierden in hun eigen land. Zo werd Nederland onder Nederlanders zelf in ieder geval een stukje bekender. En daar is niets mis mee, zeker niet als je natuurliefhebber bent. Noord-Brabant is dan bij uitstek een provincie waar je gerust een lange tijd kunt verblijven. Hieronder lees je waarom, want daar beschrijven we vier Brabantse natuurgebieden die zeer de moeite waard zijn.

Loonse en Drunense Duinen

Het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen is een zandverstuiving. En niet zomaar een zandverstuiving: het is zelfs de grootste van West-Europa. Je vindt in dit gebied dus veel zand, maar ook bossen en heiden maken deel uit van dit glooiende landschap. De wind zorgt er bovendien voor dat het elke keer weer anders oogt.

De Groote Peel

De Groote Peel kenmerkt zich vooral door zijn enorme veelzijdigheid. Je vindt hier namelijk zowel moerassen en waterplassen als heiden en bosrijke gedeelten. Hoe dan ook is het een genot om dit alles wandelend of fietsend te verkennen. Vogelspotters kunnen hier overigens bijzonder goed hun harten ophalen.

27vakantiedagen.nl

Het Groene Woud

In het gebied tussen de steden Eindhoven, Tilburg en ’s-Hertogenbosch vind je een natuurgebied dat luistert naar de naam Het Groene Woud. Dit gebied ontstond al in de IJstijd, althans, stuifzand zorgde destijds al voor forse zandruggen en een vrij droog landschap. Dit is later aangevuld door bossen, vennen en beekjes, waardoor het nu een divers geheel is.

Biesbosch

In het noordwesten van Brabant vind je tenslotte Nationaal Park de Biesbosch. Dit is het waterrijkste van alle Brabantse natuurgebieden. Toch kun je prima wandelend of fietsend dit gebied verkennen. Je ziet dan onder meer bevers en talrijke soorten vissen en vogels in het wild.