Wanneer je op het rempedaal in de auto drukt, dan is het belangrijk dat je voertuig snel tot stilstand komt. Dit gebeurt door middel van het remsysteem. Dat zijn een aantal onderdelen die ervoor zorgen dat je snel maar ook veilig kunt remmen. Een onderdeel daarvan is de remklauw. De remklauw Peugeot 206 is net zo belangrijk als de remklauw in een Audi. Ze hebben namelijk allemaal een belangrijk doel.

Wat de remklauw doet in de auto

Als je het rempedaal intrapt verplaats je, via de hoofd remcilinder, remvloeistof naar de zuigers die in de remtang zitten. Deze worden vervolgens naar buiten gedrukt. Hierdoor worden vervolgens de remblokken tegen de remschijf aangedrukt, waardoor je auto tot stilstand komt. De remklauw vind je bij de remschijven, daar zit deze gemonteerd. Je kunt de remklauw ook altijd zien. Bovenaan of onderaan de remschijven vind je ook nog de remtang. De remklauw is zeer stevig, en is niet vaak aan vervanging toe. Meestal als er iets mankeert aan je remsysteem dan zit het probleem in de remblokken of de remschijf. Deze slijten sneller dan de remklauw en worden dus ook vaker vervangen.

remklauw peugeot 206

De remklauw vervangen: moet dat?

Remklauwen worden door hun positie blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden. In de wintermaanden hebben ze het daardoor zwaar. De remklauw is toch niet snel aan vervanging toe. Strooizout in de winter kan flinke invloed hebben op het materiaal van de klauw. Dit vreet namelijk aan de stof waar de klauw van gemaakt is. Verder is het niet zo dat de remklauw zeer geregeld schade opvangt. Er bestaat zeker een kans dat de remklauw ooit aan vervanging toe is, maar zeer regelmatig zal het niet zijn. Je moet wel geregeld je remsysteem laten controleren om zeker te zijn dat je niet mankementen in je remsysteem krijgt.