matras

Het bedframe, de matrasbeschermers, de lakens en het dekbed zijn allemaal belangrijke onderdelen van je bed, maar toch: als er een onderdeel het belangrijkst is, dan is dat toch echt het matras. Dit matras heeft namelijk de grootste invloed op de kwaliteit van jouw nachtrust. Je spieren en gewrichten moeten op het matras goed kunnen uitrusten van gedane inspanningen op de voorgaande dag. Bovendien moet je er comfortabel bij liggen om je geest rust te geven. Als je net wat extra vraagt van je matras, dan is het niet verkeerd om een van de schuimmatrassen aan te schaffen. Lees hieronder welke twee soorten hiervan het bekendst zijn.

matras

Koudschuim

Het belangrijkste kenmerk aan koudschuim matrassen is de sterke veerkracht die er van uit gaat. De ondersteuning van dit matras is dit uitstekend. Het past zich ook nog eens met gemak aan de vorm van je lichaam aan. Essentieel voordeel volgens velen is ook dat de ventilatie bij dit matras goed is. Zo voelt een koudschuim matras niet te snel te warm aan.

Traagschuim

Een van de meest relevante eigenschappen van een traagschuim matras is dat dit matras niet snel naar de neutrale vorm terugkeert nadat je het bed verlaat. De druk op je lichaam wordt hierdoor uiteindelijk verminderd. Mede hierdoor zijn traagschuim matrassen ideaal voor bijvoorbeeld mensen die regelmatig zware fysieke inspanningen moeten leveren. Denk hierbij aan onder meer topsporters. Ook ziekenhuisbedden hebben vaak traagschuim matrassen