Kerstpakket

Tegenwoordig is het bijna standaard om een kerstpakket met allemaal lekkere ongezonde dingen uit te delen aan je medewerkers en misschien zelfs je klanten. Maar is dit eigenlijk wel nodig om te doen? En wat zijn redenen om het niet te doen? Dit zijn allemaal vragen die veel mensen hebben als ze horen dat een bedrijf geen kerstpakketten gaat uitdelen. In dit artikel gaan we deze en andere vragen proberen te beantwoorden. En we gaan uitleggen dat een kerstpakket misschien niet eens zo’n slecht idee is.

Kerstpakket

Waarom niet?

Wat zijn dan goede redenen om geen kerstpakketten uit te delen? Om te beginnen is het natuurlijk een goede manier om geld te besparen, als je bijvoorbeeld 300 medewerkers hebt die allemaal een kerstpakket a 50 euro krijgen, bespaar je al snel 15.000 euro. Dit is natuurlijk veel geld om uit te geven aan wat extra eten. Veel medewerkers zouden dit liever geïnteresseerd zien in bijvoorbeeld een recreatieruimte voor tijdens de pauzes tussen het werk.

Een andere reden om geen kerstpakketten uit te delen is dat er vaak veel eten in zit wat mensen niet op gaan eten of vergeten tot het te laat is. Dit zorgt voor veel extra onnodige verspilling. Mensen weten namelijk zelf het beste wat ze zelf lekker vinden dus eten kopen voor iemand anders is eigenlijk best onlogisch. Tot slot zitten er vaak ongezonde dingen in een kerstpakket, denk hierbij aan alcohol of vette snacks. Dit is ook niet meer van deze tijd en zou niet meer uitgedeeld moeten worden.