Haal jij ook je strohoed tevoorschijn, van zodra je de zon op je hoofd voelt stralen? strohoedjes dames is dè hoofdbedekking om in de zomer te dragen. Op vakantie in Spanje of in de straten van een grote stad, hij zal je overal volgen. Met een korte jurk en schoudertas voor dames of juist een korte broek en een tanktop is de strohoed ideaal voor dagen buitenplezier. Het wordt je beste bondgenoot tegen de zon en een zonnesteek.

De strohoed is wederom een ​​geweldige klassieker. Traditioneel gedragen door boeren in de velden, tegenwoordig is het synoniem met vakantie en komt het in talloze vormen voor: trilby, panama, fedora, porkpie, …

De elegantie van vrouwen met hoeden

Dit modeaccessoire is een klassieker in je garderobe, het is gedragen door de grootste: Robert Redford, Madonna, Steven Spielberg, etc. Het accessoriseert alle outfits en geeft een zomers tintje dat de mooiste stranden van Saint-Tropez waardig is. Denk niet meer na, strohoedjes dames wachten op u in onze winkel en voor wie niet kan shoppen, in een paar klikken, zal het strohoedjes dames van jou zijn dankzij de online aankoop.

Strohoedjes dames reinigen en onderhouden

Wat het onderhoud betreft, merken we op dat hoe dikker het rietje, hoe waarschijnlijker het is dat de na verloop van tijd strohoedjes dames uitdrogen en zelfs broos worden. Het is een levend materiaal, het is raadzaam om ze niet achter te laten in voertuigen die op volle toeren staan. De beste remedie is om het af en toe te bevochtigen, bijvoorbeeld met een sproeier. Als je hoed helaas is verpletterd, is de zaak niet hopeloos. Om het in zijn oorspronkelijke vorm te herstellen, plaatst u het op de stoom (gebruik een pan, strijkijzer of waterkoker). Eenmaal bevochtigd, wordt het zachter en kunt u het gemakkelijk met de hand modelleren, ongeacht het materiaal. Stoom heeft ook het voordeel dat het de rieten zachter maakt en voorkomt dat ze broos worden.