Ontwerp themaborden

Zijn er binnenkort zakelijke vakanties? Of de introductie van een nieuw product? Breid je jouw bedrijfsgebied uit en wilt je dit zo creatief mogelijk communiceren naar bestaande klanten en potentiëlen? Ontwerp bijvoorbeeld een evenement gerelateerd aan het thema bord. Op Pinterest kun je alle soorten inhoud zoals teksten, foto’s, video’s op één plek verzamelen en deze deelbaar maken. Vergeet niet dat de pins voor een themabord zinvol kunnen worden weergegeven op gerelateerde topicboards, ongeacht de belangen van het bedrijf.

Pin in een team

Met Pinterest marketing kunnen andere mensen aan de borden worden toegevoegd. Moedig de medewerkers aan om interessante informatie vast te pinnen of zelfs hun eigen bord te onderhouden. Jouw medewerkers zijn de beste merkambassadeurs en jouw klanten hebben een gemeenschappelijk belang: jouw merk. Betrek de medewerkers, ontdek samen interessante inhoud en vermeld jouw mensen in de namen van hun pinnen.

Pinterest marketing ondersteunt bedrijven ook bij het in stand houden van de bedrijfscultuur, betrekt medewerkers en spreekt potentiële medewerkers aan. Jouw bedrijf zamelt donaties in voor een goed doel of heeft net een heel goed teamevenement georganiseerd? Maak je eigen borden voor speciale gelegenheden. Deel dit met iedereen! Klanten waarderen het als je de mensen in het bedrijf leert kennen buiten de zakelijke context. Het voordeel van Pinterest: je hoeft hier niet zo formeel over te komen als in andere netwerken.

Maak boeiende inhoud die je kunt vastzetten

Net als bij andere sociale netwerken, moet je bedrijfsprofiel op Pinterest een mix zijn van je eigen inhoud en die van anderen met de nadruk op posts en foto’s van je eigen website. Als professional op het gebied van sociale media weet je dat niet alleen foto’s van hoge kwaliteit belangrijk zijn. Als je op Pinterest marketing handelt, moet je op een visueel bijzonder aantrekkelijke inhoud letten. De foto is de eerste indruk!