Een veilige werkomgeving is een goede werkomgeving. Het is erg belangrijk om dit aan te kunnen bieden. Om te leren over een veilig werkomgeving en hoe je veilig en gezond te werk gaat, doe je een VCA cursus. Biedt dit bijvoorbeeld aan je werknemers aan of doe de cursus als ZZP’er om aan te kunnen tonen dat je veilig te werk gaat. De VCA basis cursus is voor werknemers die willen leren over veiligheid en veilig werken in hun sector. Als je nog een stapje hoger wilt gaan en ook een leidinggevende functie hebt of wilt, dan kun je de VCA vol cursus doen.

Wat je leert bij een VCA vol cursus

Bij een VCA vol cursus leer je dus alles over veiligheid en veilig leidinggeven. Je leert bijvoorbeeld over het milieu en veilige werkomstandigheden, maar ook over het herkennen van gevaarlijke stoffen, signaleringen en etiketten bijhouden. Ook wordt de Arbo behandeld met daarnaast eisen voor een veilige werkplek en besloten ruimtes. Je leert bij de VCA vol cursus ook over hef- en hijswerktuigen, gereedschap, beschermingsmiddelen, werken op hoogte en gevaren zoals brand, explosie en risico’s van elektriciteit.

Op een veilige manier leiding geven met een VCA vol certificaat

De vol in de VCA vol cursus staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggeven. Je leert dus over veiligheid in de sector waar je in werkt, maar daarnaast ook hoe je op een veilige manier leiding kan geven in deze veilige werkomgeving. Als je al een leidinggevende bent is dit een goede cursus voor jou. Ook als je graag een leidinggevende functie wilt in de toekomst is de cursus een fijne toevoeging en ook een pluspunt op je cv. Naast de VCA vol cursus te hebben afgerond krijg je ook een diploma.