stank keuken

In de keuken horen sterke kookluchtjes er gewoon bij. Sommige geuren zijn heerlijk, terwijl andere ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk een raam wilt openzetten, de afzuigkap op volle stand aanzet of zelfs een ventilator op volle toeren laat draaien. Wil je dit voorkomen? Heb je last van stank in de keuken? Probeer dan eens één of meerdere van de onderstaande tips!

Houd je sponzen droog

Een natte spons kan behoorlijk gaan stinken. Voorkom de groei van stinkende bacteriën door sponzen na elk gebruik goed uit te knijpen en ze vervolgens op te bergen op een goed luchtdoorlatend oppervlak. Een tip die maar weinig mensen weten, is dat je je spons in de vaatwasser kunt doen om van de nare geurtjes af te komen!

Maak de vuilnisbak/vuilnisemmer schoon

Veeg de binnenkant van de vuilnisbak en de prullenbak elke keer dat je het afval buitenzet schoon met een geurverwijderende spray. Door dit telkens te doen, worden nare geuren verwijderd voordat ze de hele keuken laten stinken. Beter voorkomen dan genezen zeggen ze weleens, toch? Dat is hier zeker het geval!

stank keuken

Geur-neutralisatie van scherpe maaltijden

Als je onlangs vis hebt gebakken of iets anders bijzonder scherps hebt gekookt, voeg dan deze truc toe aan je schoonmaakroutine na het eten om stank keuken te neutraliseren: zet een pan op het fornuis en vul deze met een kopje water en ongeveer drie eetlepels azijn. Breng het water aan de kook en laat het enkele minuten koken, zodat de stoom uit de onafgedekte pan de keuken kan doordringen. De azijnmist moet helpen om de nare geurtjes te neutraliseren.

Zet baking soda in de koelkast

Een koelkast kan veel onaangename geuren bevatten, zelfs als je ijverig bent met het opruimen van gemorste etenswaren en het verwijderen van etensresten voordat het bederft. Neutraliseer schadelijke geuren door een kom baking soda in de achterste hoek te plaatsen.

Vergeet je afzuigkap niet

Als je een afzuigkap hebt, vergeet deze dan niet te gebruiken wanneer je kookt om je huis fris en schoon te laten ruiken. De ventilator in de afzuigkap zuigt stinkende lucht uit de keuken en voorkomt dat kookluchtjes de woonruimte binnendringen. Het is zelfs een goed idee om de afzuigkap elke keer in te schakelen wanneer je de oven of kookplaat gebruikt.